Ντοκυμαντέρ για την Βιωσιμότητα που αξίζει να δείτε

Η γνώση είναι δύναμη και στην περίπτωση της προστασίας του πλανήτη, όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τον αντίκτυπό μας και πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τα αποτελέσματα, τόσο το καλύτερο. Όπως είπε κάποτε ο Αϊνστάιν. «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την ίδια σκέψη που χρησιμοποιήσαμε όταν τα δημιουργήσαμε.» Από την αποκάλυψη του «πραγματικού κόστους» της κατασκευής μεγάλων έργων υπηδομής, μέχρι την αποκάλυψη των καλύτερων πρακτικών βιωσιμότητας του πλανήτη με τον Zac Efron, καθένα από αυτά τα οξυδερκή ντοκιμαντέρ για τη βιωσιμότητα υπογραμμίζει μια σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων – και το πιο σημαντικό, τι μπορεί να γίνει για να αντιστραφούν οι βλαβερές συνήθειες της ανθρωπότητας.
  • The green planet

    Ο Πράσινος Πλανήτης (the green planet) μεταφέρει τους θεατές από βιοφωταύγεια των υποβρύχιων φυτών και των τροπικών δασών, υποσχόμενος μια κοντινή και προσωπική επιθεώρηση του πράσινου πλανήτη μας.

  • Sustainability Documentary

    Μια μικρού μήκος ταινία ντοκυμαντερ, που παρουσιάζει την πορεία της έννοιας της βιωσιμότητας από μια περιθωριακή λέξη στο mainstream μέσα σε λίγες μόλις δεκαετίες. Παρουσιάζονται οι βασικοί δομικό μετασχηματισμοί που απαιτούνται στην οικονομία μας για την επίτευξη βιωσιμότητας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

  • The Rights of Nature

    Οι δυτικές απόψεις και το νομικό σύστημα τείνουν να βλέπουν τη φύση ως ιδιοκτησία και ως πηγή από την οποία εξάγεται ο πλούτος, ένα εμπόρευμα του οποίου η μόνη αξία είναι να καλύψει τις ανθρώπινες ανάγκες. Καθώς οι πιέσεις στα οικοσυστήματα αυξάνονται και οι συμβατικοί νόμοι φαίνονται ολοένα και πιο ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, οι κοινότητες, οι πόλεις, οι περιφέρειες και οι χώρες σε όλο τον κόσμο στρέφονται σε μια νέα νομική στρατηγική γνωστή ως Τα Δικαιώματα της Φύσης.

  • Extreme Reality

    Με αφηγητή τον Matt Damon, το "Extreme Reality" διερευνά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας: τη σχέση μεταξύ των έντονων καιρικών φαινομένων, της κλιματικής αλλαγής και των απειλών για την εθνική μας ασφάλεια. Οι βραβευμένοι με Emmy σκηνοθέτες Marilyn και Hal Weiner συμβουλεύονται ειδικούς για να μάθουν τι συμβαίνει με τον καιρό μας. Τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως έντονη ξηρασία και κύματα καύσωνα, οι έντονοι τυφώνες, η αυξημένη δραστηριότητα ανεμοστρόβιλων και πυρκαγιών και οι χιονοθύελλες αφήνουν ένα ίχνος θανάτου και καταστροφής.

#makeTHEdifference

Copyright: All artwork is copyrighted by mat art.org, unless otherwise attributed to the respective copyright owner, it is illegal to publish or print any such artwork or text without written permission by the artist or copyright owners. © 2022 matart.org

© 2022 matart.org